- väckarklockan jag har väntat på

image613image611

Precis sånt här gillar jag! Perfekt att kunna ändra fronten med det tyg och färg man själv vill ha. Mycket bra uppfunnet, Lubus Sabene! Men vad den kostar får vi inte vet än... Jag väntar med spänning - om ni också vill följa cliffhangern så finns klockan hos
Suck UK.

- klocka som svarta tavlan

image609

En idé jag vill komma ihåg. Den här kommer från
Eco Artware.

- kanske en ny radio

image608

Nämen nu är den här radion som jag har fluktat på nersatt och kostar bara 199.- på
Rusta. I och för har jag inte sett den i verkligheten än...

- fåtöljkär

image607

Jag har minsann gått och blivit lite förälskad i den här
fåtöljen från IKEA - måste bara hitta 3495.- under någon sten eller så först. Precis vad man behöver när man ammar! Visst?

- en liten varning

Jag vill utfärda en Casa Cor-varning:
Jag vet inte, kanske är det bara jag som har missuppfattat idéen med
Casa Cor från början. Jag kanske inte har läst ordentligt, hade fastnat för det där med "inredning för en fiktiv familj" - alltså jag trodde att det skulle vara ett "hem". Men nu har jag sett lite bilder och läst SVDs recension blir jag lite besviken och tveksam. 

"Väggarna är täckta med juveler målade i guld och silver och mitt i rummet står en flott vit lyxbil, ett av många tecken på att det här är ett projekt som blivit möjligt med stor företagssponsring." 

Det verkar som om det är mer än designutställning än något annat, där man visar antingen vad man kan göra för konstigheter eller där man har möjlighet att visa upp sin egen kollektion. Hm.

- övergivna platser

177762-606177762-605177762-604177762-603

Fotografen Jan Jörnmark gillar att fotografera övergivna platser. En del bilder är helt klart lysande och inspirerande, särskilt för en sån som gillar ruffa ytor. Andra bilder är tyvärr inte alls lika bra. Just dessa är tagna i Yxhultsbolagets gamla fabrik där man tillverkade radonhaltiga Ytongblock. Företaget gick i konkurs 2004.

Jans hemsa kan man kolla in många andra övergivna platser. Han har även givit ut en bok, Övergivna platser.

- lull-lampan

image600image602

Men visst skulle man kunna tänka sig en Lull-lampa ovanför sängen? Den är varm och mysig på kvällen, men öppnar sig mer och mer lagom till morgonen (hur det tekniska funkar framgår inte riktigt). Norska
Kollstad har gjort.

- filtlampa?

177762-599

Nu när jag ligger så still som jag någonsin bara orkar letar jag smått desperat efter inspiration på nätet efter något att pyssla med - sånt som dessutom ska gå att göras av sånt som finns hemma. Har liksom ingen lust att skicka ut folk på stan och leta material till tänkta saker... Så - en
filtlampa kanske?

- fiskrens

image598image595image596image597 

Ni har väl förresten inte missat
fiskrens designs fina kort för alla möjliga tillfällen?

- sadelskydd i Amsterdam

image593image594

Jag har nog missat den här butiken när jag varit i Amsterdam. Synd. Bäst att stoppa in den här så att jag inte missar den nästa gång... 
Het Grote Avontuur

- mer collage

image592

Jag gillar verkligen bilderna som shopen 
Volksfaden visar sina textilier med. Inspirerande. Just dessa mönster från Amy Butler

- collage

177762-591177762-590177762-589177762-588

I fredags blev jag tyvärr sjukskriven i två veckor. Inte roligt. Jag ska vila, inte bära och inte gå i trappor. Så här ligger jag i soffan med datorn och tv:n som sällskap. Urtrist faktiskt. Mår ju ganska okej egentligen, men vilar jag inte är det stor risk för både bebis och mig. Såå. Vad göra?

Ett collage kanske? Dessa är från
Petit Collage och kostar $140.

- om lollipopmössa och lite annat...

image587

Tack alla besökare för att ni återkommer dag efter dag fast jag inte har något nytt att komma med! Jag vill verkligen blogga men det har blivit en liten svacka här - för det är nämligen så att jag är gravid, jojomensan! (det är där mössan kom in i bilden, den är nämligen nytraderad).

Gravid, äter antibiotika och att höstens tunga jobb har kommit igång har gjort mig förbi av trötthet. Jag hoppas att dagsrytmen snart ramlar på plats och att jag kan bli mitt vanliga jag igen...

Om allt går som det ska så ska bebis komma i slutet av februari sisådär. Vi var på ultraljud idag och bebisen visade så fint vilka spänstiga kullerbyttor h*n kunde ta så läkaren hade svårt att se det hon ville se. Men allt verkade bra hur som helst.

Klockan är halv nio, dvs hög tid att gå och lägga sig. Gonatt!

- trendiga vågar

image585image586

Jomen de här är väl lite snygga? Tillverkarna heter Beurer och de finns
här att köpa för 495 kronor.

- tipsy pot

image584

Det här med Tipsy Pot verkar vara en het grej just nu. Och tydligen plättlätt att göra - trä bara en metallpinne genom hålen och förankra i marken. Häpp - så har du ditt egna lilla trädgårdsverk!

- bära muggar utan bricka

image583

Men se så fantastiskt smart och enkelt! Muggarna hakar fast i varandra i snygga plus - sen är det bara att bära ett gäng, upp till sex st ska visst funka.
Jonathan Aspinall har skapat plusmuggarna.

- 2D-möbler

image581image582

Jag hittade dessa bilder hos
Bloesem och kände att jag bara ville lägga in dem. Vill ni veta mer så kan ni läsa här.

- fontklocka

image580

Om man liksom jag är förtjust i typsnitt kanske en sån här klocka vore något. Dessa består nämligen av tolv olika. Snyggt eller inte?

Finns här:
Thorsten van Elten

- blommor i fönstret

image576image577

En Flat Flower kanske vore något för att pryda fönstret? De är gjorda i transparent, statisk plast med motiv på bägge sidor och mäter 28x28 cm. Finns hos
favoritsaker.se för 139 kr. 

- på sparhallen...

image575

... i Mariehamn kan man köpa billiga Marimekkopärmar och block. Just dessa är jag lycklig ägare till, kanske kommer bokföringen gå lättare i år?

- hejhej igen

Nejdå jag har inte glömt bort min blogg även fast man kan tro det. Jag har däremot tillbringat en vecka i Ålands skärgård - sol och spegelblankt hav en dag - 70 mm regn en annan dag - och resten av dagarna något där emellan. En skön vecka!

Nu har min höst börjat med rivandes fart, ska jobba massor, massor (egen företagare och kan/vill inte tacka nej till jobb). Idag har gjort min första dag som AD-ass på ett tjusigt magasin och är mer än totalt matt och slut. Ska försööööka blogga lite imorgon och kolla in alla andras fina bloggar. 

Hejhej och vink alla mina besökare - hoppas att ni har det bra i värmen(?).