- GOTT NYTT PÅ ER!

Håhåjaja. För att skapa lite spänning i tristessen samt att fira tre veckor här uppstod igår lite spännande saker som gjorde att jag fick flytta till förlossningen i all hast. Och jo, det var en stund där vi trodde att det skulle bli en bebis med årgång 2007. Men nej - nu är jag tillbaka på mitt rum och jag ligger ner mer intensivt än någonsin för att bebisen ska hålla sig till nästa år.

Jag trodde att jag skulle ha ork och kraft och uppdatera scrolla lite här under veckorna, men det verkar segt med det. Är mest trött hela tiden. Men hur som helst - vill jag tacka för alla era kommentarer och önska er ett GOTT NYTT ÅR!

- färgade glaskupor

image741image742

Fina glaskupor i åtta glada färger kan man hitta hos
Jellybean.se. Jag är inne i en glasperiod nu, allt ska vara i glas från kaffekoppar till ljusstakar och skålar. Men näe, färgat glas har jag aldrig varit särskilt förtjust i - vilket ju är tur för de här glaskuporna kostar ändå lite dyrt för att bli förälskad i, 895 kr.

- klassiska typsnitt

image739
image740

Men den här boken skulle jag vilja ha! Den borde kunna inspirera. Finns hos
amazon.uk och jag hittade den hos fina bloggen print & pattern

- en sak kan konstateras

När ens verklighet bara består av en sjukhusinredd enrummare får man inte mycket inspiration till att  blogga. Möjligen inspiration till annat... 

- efterlyser mobil

image738
Är det möjligtvis någon som vet var man kan köpa en sån här ställning? Jag vet att jag har sett en sån nyligen någonstans... Skulle vara mycket tacksam för tips!

Uppdaterad: Såklart är det på Granit jag har sett dem och där kan man köpa för 99 kr. Tack för era kommentarer!


- gungande mc

image737

Det är inte tänkt att den här bloggen ska bli en barn-blogg - men en gungande motorcykel kunde jag inte förneka ett inlägg. Kostar 1800 kr hos
Prunus, en butik som bara säljer träleksar.

Och på tal om barn: min bebis ligger kvar i magen och verkar ha det bra. Jag ligger fortfarande ganska still på sjukhuset och mår också rätt bra (för det mesta).

- för monsterdiggare

image733image734image735image736
Men åh vad charmiga de här kuddarna är! Jag blir så inspirerad att pyssla till min lilla bebis när jag ligger här helt platt - kanske är det monsterkuddar jag ska göra?

Monstrerna finns här att köpa:
Pepin Le Malin.

Uppdaterat: Hoppsan. Förlåt. Jag har visst redan gröt i hjärnan. Länken går numera rätt. :)

- tillbaka!

image732

TACK för alla fina kommentarer! Här händer inte mycket - kroppen skriker aj av allt liggande, men än så länge håller vi ut. Som tur är har vi lyckats fixa ett 3G-modem så att jag kan ligga här och surfa. Skönt att få vara med på ett litet hörn av omvärlden. Och att uppdatera scrolla såklart.  :)

Nu får det räcka med velande om vilken barnvagn vi ska ha, någon gång måste beslutet tas. Och vinnaren blev: en
brun Kronan!

Skönt att vara tillbaka! God advent på er!


- Rapport från verkligheten

...En verklighet som just nu, sen ett par dygn tillbaka, innebär att jag ligger platt och stilla på sjukhus. Bebisen i magen verkar nämligen vara sugen på att komma ut till livet på utsidan och exakt tre månader för tidigt gick vattnet. Det är inte så bra och inte så kul och jag är ganska orolig. Men ju längre tid som går utan att det händer något är en vinst och vi tar det hela dag för dag och timme för timme. Hursomhelst kommer bloggen att ta en paus nu. Hur lång den blir får vi se. Trevlig Lucia på er allihop! God jul, gott nytt år.

Stor kram och julpuss,
Anna

- pysseltips för julen

Aftonbladet bjuder på 50 pysseltips inför julen, kanske något som inspirerar?

image730image731


- adventsljusstake i betong!?

Näe, inte betong alls faktiskt...

Nu är det ju så att jag är väldigt förtjust i just betong, vad som inte är någon hemlighet vi det här laget - vilket har fått mig att genom åren grubbla över hur jag ska få betong att fastna på redan befintliga saker. Men så en dag fick jag ett ovärderligt tips - nämligen kakelfix!

Så efter lite kladdande fick jag mig en "betongad" adventsljusstake!

image723

Ljusstaken är i grunden en sån här billig i plast från Ikea.
image726
Det här var så roligt så nu får folk i närheten gömma sina saker så de inte blir "betongade"!

- färgkarta upp på väggen

image729

Riktigt, riktigt kul och fin väggmålning har bloggen
Villa Richardsson fått till! Kika in så får ni se!

- skål eller bubbla

image727

Den här skålen kommer med en gummifot vilket gör att den står stadigt på snacksbordet. Eller så kan man använda den som glasbubbla till snygga julsaker - och kanske till och med göra en snöglob av den. Fiffigt va?
$14 från
shopmodi

image728

- nemi

image721

- 20% på indiska


I helgen är det 20% på Indiska på allt för hemmet - kanske en tänkbar källa till julklappar?

Jag är mer än väldigt intresserad av glasljusstakarna till vänster, men det är inget jag har sett i affären och då var jag ändå inne i en av de största igår. Hm, och jag som ska resa bort imorgon igen. Ska jag möjligen orka ta en sväng om Indiska med resväskan på väg till flyget?

Är det någon som har sett dem med egna ögon? (de med silverfot har jag sett...)

- genial penna


image719
image720

Penna och block i ett! Man skruvar av penndelen i fram och skriver på pappret som scrollas fram. Jo, pennan heter till och med Scroll Pen - kanske jag borde köpa? $35 hos
Uncommon Goods.

youtube kan du se en liten film om hur pennan funkar!

- om slevstoppar igen

Jag har bloggat om dessa fiffiga slevstoppar tidigare, men tänkte påminna om dem nu när julen närmar sig. Utmärkt present till dem som har det mesta! I vanliga fall kostar de 25.- st men nu finns ett julerbjudande om 3 för 20.-. Och jisses vad fort det gick att få hem stopparna, jag beställde i helgen och idag låg de i lådan.

image718

www.slevstopp.se

- nemi igen

image717

Som egen företagare känner jag igen mig i båda - vissa dagar är jag Cyan andra Nemi.

- filtunderlägg

image716


Jag såg dessa filtunderlägg på Åhléns idag och tyckte att de var fina men kunde inte riktigt komma på vad jag skulle ha dem till. Men nu kom jag på - de stora, 30 cm i diameter, borde funka som sittunderlag på trädgårdsstolarna! De var nämligen rätt tjocka så jag tror inte att det gör något att de är så luftiga. 50.-/st kostar de - så jag tror bestämt att jag ska ta mig en sväng ner på stan för att klämma lite till på dem.

- julklappsguider

image715

Två julklappsguidetips:
Åhléns har nått för alla. Onekligen har bra boktips för alla barn. Toppen!

Tipsa mig gärna om fler tipssiter!