- snygga lampskärmar

image516
Nu har
Paper Cloud börjat med lampskärmar - och åh så fina! Tidigare har jag skrivit om deras andra fina grejor. 

- mjuka dörrstopp

image515


Parkhaus har en massa fina grejor i filt och då bland annat den här fiffiga dörrstoppen. Praktiskt och snyggt!

- grön lampa

image513

Smart och fin lampkruka - som att ha en liten trädgård hängandes i taket. Tuff. Den här har visas på utställningen
Haute Green 2007 och finns hos xdesign.

Dessa hittade jag via Inhabitat.

- inredning som i en tecknad serie

image511image510

Jag såg de här bilderna för ett tag sen och har funderat lite över grejen. Jag gillar verkligen idén - den pappersaktiga 2D-känslan. Tyckte dock att illustrationerna kunde var vara lite roligare... Så jag spar idén här.
Matt Brown heter designern.

- en modern variant...

... av virkad duk på lampa. Ni vet - jag tänker på den gamla skomakarlampan som man piffar upp med en rund virkad duk som man klipper hål i och trär över.

image508image509
Fast den här med ljusblå prickar tyckte jag var mycket snyggare. Från
Perch Design.


- nummerskyltar

177762-507177762-506

Via
Hemfeber hittade jag dessa finna nummerskyltar gjorda av gamla trafikskyltar. Fina! Och återvinning gillar vi ju! Från Eco Artware.

- krigsamatta

image504
image505

Jag vet en nioårig pojke som förmodligen skulle tycka att den här mattan var otroligt tuff att ha. Mattan heter IRAQ och kan ses hos
NEL.

- biblioteksstol

Jag gillade den här - i alla fall lite... Från Italienska Nobodyandco

image503

- efterlyser svenskt etsy?

Hej alla mina kunniga och duktiga läsare!  :)

Jag undrar om det möjligen finns någon svensk motsvarighet till Etsy? Verkar inte så va? Folkart finns ju förvisso men är inte riktigt vad jag tänker på. Jag vet att jag någon gång hittade en site med någon Etsy-liknande idé som jag omöjligt kan hitta nu (om den fortfarande finns så känns den inte så aktiv).

Annars - är det möjligen någon som känner sig manad att starta något sådant?  ;)

- grytunderlägg i betong

image501image502

Jag har fortsatt att betongexprimentera - och nu tror jag att jag har kommit på grejen! Hurra! Gjorde några grytunderlägg förra veckan och den här blev den mest lyckade. Jag har satt grå filt under så den inte ska repa något bord. Nöjd!

Och eftersom just denna har flyttat hem till en vän ska jag strax kavla upp ärmarna och göra ett nytt betongförsök.  

- roliga leksaker att måla själv

177762-498177762-500
177762-499

Jag gillar de här enkla "lekstugorna" och jag gillar särskilt att de kommer omålade. Hyfsat pris också må jag säga, från kring £30 styck hos
Paperpod.

- barnteckningar

image497

Eftersom jag satt på en middag i helgen och pratade om dessa möbler gjorda efter barnteckningar, ville jag visa dem. Stolarna är gjorda av återvunnet stål. Undrar just hur sköna de är?

Lucy Merchant

- freitagshop

177762-495177762-496

Freitagväskorna som är gjorda av återvunna lastbilsdelar fick förra året en återvunnen butik bestående av 17 containers i Zürich. Tufft! Och en sannerligen snygg arkitektur.

- fotobloggtips

Förrut fotobloggade jag - jag orkade i ett par år. Nu vilar bloggen. Det är väldigt, väldigt roligt för mig att kunna gå tillbaka men efter ett tag tycker man att det inte händer något nytt. En vanlig dag har jag inget att fotografera, både kaffekoppen och tangentbordet har redan blivit dokumenterade x antal gånger om man säger så.

Den här fotobloggen har en sån skön och inspirerande idé så jag måste tipsa:
två tjejer som bor 3191 miles från varandra (båda i USA), de fotograferar sin morgon - måndag till fredag. Enkel idé och fina bilder!

3191 

- take away picknick

Om jag hade haft ett café så hade jag helt klart satsat på en sån här picknick-kartong. Smart och bra. Holländska Arwin Caljouw har formgett.

 image494 

- vagga med gungstol

image493

Så enkel och charmig. Vagga och gungstol i ett, går också att köpa var för sig. Från
Re-Produkte.

- bloggtips

Den här bloggen ska sannerligen bli rolig att följa. Den skrivs av ett par som har köpt ett gigantiskt renoveringsprojekt i Brooklyn. Jisses. Se bilderna så förstår du. Huset kommer förmodligen bli väldigt vackert när det är färdigt. (obs - jag har inte lagt in de värsta bilderna.) Adventures in renovating a run down Brooklyn limestone.

image489
177762-492177762-491

- femminuters ljus

image488

Kanske behöver man en liten kort stund av mysbelysning någon gång, då kan de här vara bra att ha i bakfickan. Från
Zinoo Park.

- lamphängare

Jag gillade den här kombon, hade jag haft ett litet större sovrum hade jag haft en sån här som betjänt för mina kläder över natten. Från Mathias Hahn som kallar den för The Unexpected Visitor - Coat Light.

image487

- boktapet

image486

Jo. Det för det är faktiskt en tapet. Kolla in skaparens site,
Tracy Kendall, för fler roliga (och finare) tapeter.

- galore interior

Hoppla. Galore Interior ramlade precis framför mina fötter. "Sveriges första gratismagasin om inredning & design". Deras site säger inget än - frågan är hur man ska bete sig för att få den hem i lådan? Jaja, vi får väl bevaka vad som händer med den. Jag har bara snabbläddrat, kanske kommer det något inlägg med inspiration från tidningen snart...

- filmjölkslimpa

Att min bloggnärvaro lyser med sin frånvaro beror främst på två skäl: dels att lilla virkningsdjävulen har parkerat sig på min axel, nu har jag tre små projekt på gång. Och dels på att fästmannen och jag har påbörjat en kokbok som hobbyprojekt. Syftet är att ha något att kika i när både ekonomin och inspirationen tryter samtidigt.

Så här och nu vill jag stolt presentera mitt otroligt lyckade, egenkomponerande, matbröd (jo, jag är mallig). Ledorden var: enkel (ingen knådning, ingen jäsning) och billig (få och inte så ovanliga ingredienser).

1 liter filmjölk
14 dl rågsikt
2 dl havregryn
1 dl sirap
1 lagom stor, riven, morot
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt

Rör ihop de torra ingredienserna först, häll i resten och veva runt allt det kladdiga. Pytsa sen över degen i två oljade formar och skjuts in i ugnen på 175 grader i cirka 70 minuter. Gott!

Vi gjorde en morotstzatziki till: Turkisk yoghurt och några rivna morötter, vitlök, salt, peppar och lime/citron. Rör ihop allt - färdigt!

image484
image485


- barnsits i fickan

image482image483

In the pocket baby - så praktiskt! Sitsen är inte större än att den får plats i en ficka, men funkar ändå istället för barnstol för barn från 6 månader till 2 år. Kostar 299.- hos tex Smarta Saker.

- fina muggen!

Om nu någon minns så efterlyste jag dessa muggar för ett tag sen - och efter ihärdigt letande hittade jag till slut ett ställe som sålde dem. Så nu är jag helt plötsligt lycklig ägare till 18 st muggar! (jo, jag förivrade mig visst lite) Jisses vilka kaffekalas jag kan ha i trädgården i sommar!

image481

För att fira mina nya efterlängtade muggar, att bilen gick igenom besiktningen och att det är fredag mitt i våren unnade jag mig en fikabulle i solen mellan regnskurarna. God helg på alla er!


- regnbågsvägg

När jag sitter här vid datorn och jobbar uppenbarar sig plötsligt en fantastisk regnbåge i snedtaket! Häftigt!

image480

(en CD-skiva ligger med ryggen upp på fönsterbrädan, därav den häftiga effekten.)

- stickad soffa

image479

Igår kväll när vi traskade hem hittade vi den här instickade betongsoffan! Fin! Den finns på samma ställe där de stickade stolparna fanns, som jag
bloggade om, men tyvärr är nu stickningen borttagna från dem. 

- fantastiskt inspirerande souvenirbilder!

image477image478

Strålande! Kanske kommer mina bilder från nästa resa se annorlunda ut - eventuellt kommer jag att komma hem med "traditionella" vyer fast med inspiration av dessa bilder (brukar totalt missa att fota det där "traditionella".) Skoj!
Michael Hughes heter fotografen. 

- räddningen för fula möbler?

image476

Annorlunda lösning från
Mark Cutler Design.

via cribcandy

- mer krus än sicksack

Anledningen till min lilla bloggfrånvaro är den här: min krusade virkning. (ja, och fästmannens födelsedag med ett litet party tog ju förstås lite av min tid också).

Jag har varit sugen på att lära mig virka ett bra tag nu och blev totalt inspirerad av
Mitt lilla hus och ägnade ungefär två dygn till att fatta det här "enkla" mönstret. Jag förstår ju att det antagligen är jättelätt - bara man fattar! Först fick jag klura ut vad förkortningarna stod för på engelska och sen översätta det till svenska termer. För att sen lära mig hur man gör. Och jag kom igång bra - men sen gick det galet. Här sprack det: work 3 st dec in next 3 ch. Nåja. Jag hittade på lite, så nått blir det. Är dock väldigt tveksam till färgvalet jag gjorde... (som jag nu ser går väldigt i färg med min scrolla)

177762-475

Om man vill inspireras så kika in på The No-End-In-Sight-Ripple-Along, där finns det massooooor med ripplade afghaner!

- sally ann

När jag för första gången gick förbi den då nyöppnade butiken undrade jag bekymrat hur en butik med så få varor skulle gå runt. Nu har produkterna blivit fler och jag har förstått att det handlar om rättvis handel. Sally Ann är Frälsningsarméns nystartade verksamhet där ändamålet är att skapa nya arbetstillfällen i världens fattigaste länder, genom produktion av inrednings- och presentartiklar.

Häromdagen såg jag flera Sally Ann-grejor burna av tjejer på stan så nästa gång ska jag inte bara gå förbi utan att kliva in!

image474

Sally Ann är ett nordamerikanskt slanguttryck för The Salvation Army.

- insynstips

177762-472

Vi pratade insynsskydd i kommentarer i tidigare inlägg och jag kom på att jag faktiskt har ett bra tips!

Jag köpte
Ikeas fönsterdekoration och en vit vattenlöslig penna. Tanken var att jag skulle rita ett mönster som sen kunde tvättas bort och ersättats med nytt mönster. Meeen jag måste erkänna att det här mönstret har funnits sen första dagen. Jag satte plasten på ytterfönstrets insida, annars hade nog den vattenlösliga vita färgen varit mindre snygg nu. Jag gillar!

- betongglad!

image468image470
image471

Jag är så nöjd! Den gamla kakformen köpt på loppis för minst tre år sen fick äntligen göra det den var köpt med tanke på - att gjuta en kruka i! Ser ni fina mönstret på ytan? Det blev perfekt!

Och jag tycker att den blev så fiiiin! Vill helt klart göra mera. Är så nöjd att jag äntligen lyckades att göra något i betong som jag är nöjd med. Det andra som tillverkades häromdagen ser också bra ut men är inte riktigt, riktigt klara än.

- glada fynd

image467

Häromdagen kom jag hem med en smetskål(?) från Åhlens för 69.-, en vit fin pelargon, 25.- och en  "picknick" smörbytta utan lock för 65.-  från en lokal retrobutik. Det här gör mig glad, det kallar jag vardagslyx!  

- hängandes tomater

Nuförtiden ska man visst odla tomater upp och ner, precis som den här glada familjen från Ohio.

image465

Fördelen med detta är bland annat att luften cirkulerar bättre kring plantorna och sjukdomarna blir då färre. Undrar just bara om grannen tycker det är skoj att jag hänger uppnervända tomater från hennes veranda?

image466

Bilder och tips från
Minifarmhomestead.

- paraply för regnblåsiga dagar

image464

Lysande! Så klokt! Och med tanke på de tre senaste inläggen tänker jag återigen att jag kanske skulle ha en blogg med fokus på endast Holländsk design. För det är nämligen så att även detta paraply har Holländsk födelseort.


Senz Umbrellas
heter företaget som även säljer paraplyerna på sin site för 49.95 euro.

- barockt element

Och sen, sen tänkte jag att jag skulle göra några såna här element i betong - eller ja, jag kan tänka mig att skippa det där med värme och bara ha själva skulpturen då...

image463

Det här underbara elementet har Joris Laarman designat för
Droog Design. Och nä. Jag bara skämtade, jag tror att mitt tålamod endast räcker till markplattor och någon enstaka kruka.

- vacker poesi

Oj. Ibland händer det saker i livet som gör att man längtar otroligt till en helt vanlig dag. Känner mig rätt matt efter de senaste dagarnas upprördhet på olika fronter och har därför inte varit sugen på bloggande. Meeen jag kan meddela att "betongandet" igår gick ganska hyfsat. Som vanligt blev det en hel massa betong kvar efter vad som  skulle ha gjorts så det blev några extra och snabba kreativa lösningar. Spännande!

Solid Poetry snurrar runt i hela bloggvärlden och jag måste ju också... Se så fantastiskt vackert! När det regnar på dessa plattor träder ett blommöster fram. Genialiskt!


image462

Så tjusiga kommer inte mina betongplattor blir kan jag redan nu meddela... Men jag väntar med spänning på att de ska bli klara.