- hurra!

Det regnar ute! Och jag tror bestämt att jag ska ta en kvällsrunda i trädgården. Jo - för mina gummistövlar kom idag. Fantastiskt vad snabbt det gick! Hurra!

- Jacob...

... fick ett inlägg till för det här bilden funkar som en inspirerande inredningsidé (om än inte så miljövänlig dock).

image673

- Jacob Dahlgren

image669image670image671image672

Jag tycker att den randiga* konstnären
Jacob Dahlgren är så cool. Se bara vad man kan göra av ett gäng darttavlor och badrumsvågar. Kika gärna in på hans hemsa för att se mer...


* Randig som i att han lär ha bara och endast randiga tröjor på sig - alltid.

- alternativ hörnhylla

image668

Intressant och trevlig hörnhylla, kanske något i ett trist hörn? (Nu kommer just vi ha en sån öppen planlösning i vårt nya hem så det finns verken hörn eller väggar att möblera vid... Hm, vad har vi gett oss in på?)

Hyllan är gjord av
Derek Welsh och hittad av mig via Pandan.

- jag har just klickat hem...

image667

... en fart-o-fläng-kamera och ett par varmfodrade gummistövlar från
Viking. Är mycket och väldigt nöjd med mina snygga köp!


- zara home

image665

Idag har
Zara Home slagit upp webbdörrarna till sin shop! Grattis till dom!

- retroburkar

image664
Jag tror faktiskt att jag gillar de här porslinsburkarna från Lagerhaus. Jag är inte helt säker, måste nog gå och känna lite på dem i affären. För 39-59 kr.

- fönsterlampa

Jag chockade just mig själv genom att klicka hem en sån här lampa från Ellos. Har ingen aning om var jag ska ha den... Skulle kanske ha köpt en taklampa istället. Hm, så det kan gå.

177762-663

- nyttadesign

Jag (som har jobbat extra inom hemtjänsten) blev jätteglad när jag såg de här produkterna tänkta för äldre - men funkar även till vem som helst. Fina!

177762-661177762-659177762-657177762-656

Bordsunderlägg, sittdyna, grythandske och extragrepp med antihalk.

177762-658  177762-657

Haklapp på helt nytt sätt, av konturklippt tyg.

Hittade allt här: 
www.nyttadesign.nu 


- boktips

177762-654

Den här boken fick jag alldeles nyligen och jag trodde att den var ny - men nu ser jag att den gavs ut 2001. Men nåja, den håller verkligen än. En härligt inspirerande bok som verkligen får fantasin att jobba. Jag gillar att kika in i personliga hem, med mycket återanvända material och fantasifulla lösningar.

- andras bloggar

Jag har tänkt HUUUR länge som helst att jag ska göra en blogglänklista - så nu är det dags att knåpa ihop en! Eller rättare sagt, jag börjar nu så fyller jag på och ändrar i det här inlägget eftersom. Det här kommer således bli det enda inlägget under kategorin "andras bloggar".

Till en början länkar jag bara till inredningsbloggar som på något sätt liknar min till "stilen" (kan vara väldigt godtyckligt förstås) och som uppdateras någorlunda regelbundet - sen får vi se vad som händer...

Okej då kör vi! (fast nu blev jag nervös att jag har missat en massa - jag ber om ursäkt i förskott...)

INREDNINGSBLOGGAR (som innehåller en gnutta livstil också):
A-design
En mammas dag - Helena
En mammas dag - Weronica
Flitiga myran
Fingerspitzengefuhl
Fixa & dona
Fröken Inredning
Hemmariket
Huset i backen
Hus nr 8
Inredningsbloggen
Inspiration & Design
Kix koll
Ljuvligt hemma
Lev livet leende
Malo
Mamamekko
Milda maränger
Mitt lilla hus
Purple Area
Roomservice
Sextiotalsvillan
Svartpeppar

SOVANDES INREDNINGSBLOGGAR (men med uppfriskande arkiv):
Artefact
Decor
Husmusen

UPPIGGANDE BLOGGAR (rolig & fyndig läsning, inte särskilt mycket inredning alltså):
Livet och Helsingfors
Onekligen
Under solen

- smyckeshängare

image653

Det där med att förvara halsband och smycken finns det många lösningar på, jag har provat flera olika. Just nu har jag ingen bra - jag har en gammal plåtlåda med smycken i små plastpåsar. Inte så lockade för användning precis.

Men så hittade jag denna galge på Åhlens - perfekt! Bara att hänga in i garderoben, för endast 69 kr.

(ursäkta dålig bild men jag har så konstig skärm så jag vet inte vad jag gör riktigt)

- ett barnrum

AnneSophie med bloggen Huset i backen har gjort ett sånt fint och inspirerande rum till deras fyraåring. Väldigt, väldigt trevlig idé med stadssiluetten som har mysljus bakom. Ja, se själva...

177762-652177762-650


Och jag är förstås avis på fyraåringens 50-tals-köksskåp, kul att se det i ett barnrum!

177762-651

Tack för att jag fick visa!

- nattlampa

image646

Hm, den här nattlampan från
Happy owl glass inspirerade... Man kanske kan sätta någon trevlig bild framför en trist nattlampa?

image647
Denna är från Jula.

- adventsljusstake

image645

Ellos adventsljusstake är nog den charmigaste jag har sett - jag gillar verkligen! Men priset passar inte min plånbok tyvärr, varför ska den kosta så mycket? 999 kr.

- svenskt etsy (igen)

För en tid sen efterlyste jag något som liknade Etsy, fast svenskt. Tyvärr hittade jag inget som kunde mäta sig med Etsy, men här är en sammanställning av vad jag fann:

______________________________________________
Ungdesign.se  * * * *
Jag har tyvärr hela tiden tyckt att "Ung design" är ett lite missvisande namn. Jag känner mig inte särskilt ung och det jag vill sälja är väl inte heller särskilt ungt och unikt. Så här skriver de själva: · För att stödja lovande designers/kreatörer och samtidigt öka utbudet av spännande design för nätshopparna. · Som nyetablerad designer är det inte alltid lätt att nå ut till konsumenterna med sina kollektioner. Ungdesign.se jobbar för att föra fram lovande designers.
Funkar så här: Man lägger helt enkelt upp bilder med information om varan. Kunden skickar sen ett mail genom ett formulär till försäljaren som sen sköter försäljningen "utanför" Ungdesign. Än så länge kan man inte söka på en viss kategori, men så är visst planen att det ska bli i framtiden.
Kostar: Gratis för försäljaren, annonsörer står för notan.
______________________________________________
Pinkpea.se  * *

Även här har jag problem med namnet, jag känner mig inte som en Pink Pea. Att hela sidan sen är starkt cerise, med blommor gör inte saken bättre. Känner att mina produkter inte "passar in" i formen riktigt. För längesen mailade jag och frågade hur de hade tänkt när de valde namnet - men det mailet fick jag aldrig något svar på...
Funkar så här: Man ansöker om att få sälja med en intresseanmälan. Jag har skickat en sån - kanske får jag mer information om hur det funkar där.
Kostar: Jag kan inte någonstans på siten hitta hur mycket pengar Pinke Pea tar för försäljningen. Så här står det: Kunden betalar till Pink Pea. Vi skickar sedan vidare pengarna till säljaren.
______________________________________________
Niperus.se  * *
Förlåt mig, men även här är jag kritisk - formen andas 90-tal. Bilderna presenteras mot en konstig grön färg. Men den stora nackdelen för mig är att jag får bara skriva en text till alla mina bilder. Jag tycker det är svårt att hitta på siten, tröttnar fort.
Funkar så här: Om jag har förstått allt rätt så kan man bara lägga in sig under en kategori, tex smycken.
Kostar: För 29:- för tre månader (eller 116.- för ett år) hyr man en annonsplats där man kan presentera sina alster med max 500 tecken, 10 st 150 kB bildfiler (jpg/jpeg) samt max 1 st länk till Internet-sida utanför Niperus.se.
______________________________________________
Folkart.se  * * *
För att sälja här ska man helst ha eget företag. Folk Art är mer till för redan etablerade designer som tex Odd Molly, men har även en avdelning som heter Luckan - där finns kreatörer som endast har ett eller några produkter att sälja. Gränssnittet håller väldigt hög kvalité - en snygg site.
Funkar så här: Även här ansöker man om att få sälja, med max fyra bilder.
Kostar: Folk Art tar ut en uppläggningsavgift för insättning av material till butiken på 350 kronor exklusive moms. I priset ingår fri insättning av 10 produktplatser under valfria kategorier med tillhörande detaljbilder, butik och presentationssida. Uppdatering och ändringar av bilder och information är sedan kostnadsfritt. Vid försäljning tar Folk Art 35% i kommission. Luckan: insättning av tre bilder till försäljning i Luckan är kostnadsfritt och har samma kommission som för butiksinsättning.


Vet du någon site som jag inte har tagit upp här? Som du ser är jag inte direkt nöjd med någon av de här och känner mig inte speciellt inspirerad att lägga upp mina grejor någonstans - möjligtvis på Ung design i sånt fall som får bäst i test av mig. Så det kanske slutar med att jag provar Etsy iaf.

Eller! Om någon duktig programmerare läser det här - pip till om du är intresserad av att fixa en egen svensk Etsy med mig...  ;)

- bokhylla

image644

Jag fick en idé när jag såg den här hyllan, jag tror nog att jag ska göra något liknande - men hade jag haft råd hade jag förstås köpt denna, 5 900 kr hos
Inne Online. Hyllan heter Square och designen står Linde & Sandström för.

- smartaste skötväskan

177762-643
Skötväskan som blir till stol, från Hoppop. Säljs
här för 799.-. 

- indisk lykta

Fästmannen är i Indien och jag kom på att tankeöverföringen kanske inte funkar ända dit - så därför lägger jag in denna bild som inspiration... Det gööör absolut inget om du kommer hem med några lyktor i typ den här stilen, älskling.

image642

Just denna är från
Indiska och kostar 695 kr.

- pantone krus...

image641

Som formgivare och hyfsat glad i färger skulle det inte vara så tokigt att ha en rad av Pantone-muggar i hyllan kanske? Fast jag gillade ju förstås inte alla färger...

(krus, danska för mugg)

Finns att köpa
här, bland annat.


- sova på moln

image638


Igår var jag, för första gången, och lyssnade på bebisens hjärtljud. Hurra vad glad jag blev! Det var så roligt. Funderar på att fira med att köpa de barnlakan jag har suktat över så länge - Moln i grått. I år är det 40 år sen Gunilla Axén designade mönstret Moln, som fortfarande är så poppis.

Tillverkas av
Färg & form och säljs bland annat här Akvihome.

Grattis Gunilla!

image639

- blommande kaka

image637
En typiskt onödig pryl - men ändå väldigt trevlig.
Inreda har en mängd olika kakformar, men den blommande tyckte jag var snyggast.

- charmiga bokmärken

177762-635177762-634

Bokmärken behöver visst inte vara gula postitlappar och inte heller rivna hörn av kuvert - för jo, så blir det oftast trots att jag tidigare har gjort fiffiga bokmärken och sålt. Efter att ha sett dessa blev jag inspirerad att plocka fram papper, penna och plastapparaten igen.

Dessa finns att köpa för 3.50 euro 
här

- virrvarr

image632
Jag har alltid älskat Sigvard Bernadottes mönster Virrvarr. Och jag fick nästan en tår i ögat när jag fick veta att det var ett tillval i vår nya lägenhet - ett av de tillval som vi kom in försent i köpet för att få göra. 

Så jag tänkte att jag kanske skulle tröstköpa bordstabletter istället. Men, näe. 750 kronor för sex bordstabletter och glasunderlägg är faktiskt lite för dyrt för mig som aldrig brukar använda bordstabletter, så det får nog vara. Finns hos
designonline

- brickbord

image630image631

Men så smart! Kul! Inte omöjligt att något liknande blir soffbord i nya hemmet. Så enkelt att ingen beskrivning behövs.

Hittat hos
Poppytalk.

- minnesbord

image629

Om man inte riktigt vet vad man ska göra av alla sina smågrejor kanske ett minnesbord är något att satsa på. Det här bordet är gjort av bordet Lack och ramen Ribba från Ikea.
Home by sunset visar hur de har gjort det här.

- föränderlig lampa

image628

Sånt här gillar jag verkligen! En ganska snygg stomme som man kan fylla med vanligt skrivarpapper. Amerikanska
Sonic har hittat på.

- skriv & magnettavla

image627
Den här tavelhyllan kanske man skulle satsa på till hallen? Jag missade den tyvärr när jag var på Ikea idag, och av bilden kan jag inte avgöra om den där dörren går att skjuta... Hade varit bra om man kunde gömma alla nycklar, räkningar och vad man nu kan tänkas stoppa där i helt och hållet. När jag väl hade förståt tatt det där vita i hyllan är själva bakgrunden blev den lite snyggare.
Ikea, 299 kr.

- retrokök

image626

Det här grymma retroköket kan man köpa hos
Harmoni Barn för 2000 pix.

Hittat via Mönstermonstret.

- om nytt!

Men jisses vad dålig jag är på att sköta om min blogg just nu (och att svara på kommentarer, skäms). Jag utlovar skärpning - vilken vecka som helst nu...

Men det händer grejor - ödet kom i onsdags och viskade i våra öron om ett nybyggt område som kanske skulle vara intressant. Jag googlade och häpp! Det visade sig att det fanns en lägenhets-fyra kvar (vi hade gärna flyttat till en femma men har plan på att göra ett rum till två). Billig var den dessutom (nåja det går ju att diskutera vad som är "billigt" i Stockholmstrakten, billig i det här fallet betyder att vi får det lite knapert men med lite storkok har vi nog råd).

Så nu har vi bestämt oss! På måndag skrivs kontrakt och inflytt sker till sommaren (vilket är perfekt för då hinner bebis komma i lugn och ro). Tjena vad snabbt det gick!

Huset har liggandes falurödpanel med spröjade fönster. Inte illa må jag säga.

Nåja. Tankarna snurrar och jag har helt oväntat fått hela familjen intresserad av heminredning lagom till mässan. Perfekt! Så idag bär det iväg till mässan! (med ett stopp för att titta på bygget som lämpligt nog ligger på vägen). Iiiih, vad roligt! 

Bilden nedan är från
Sirius Lysdekorationer. Bilden får funka som inspiration till de stora barnens rum som även i framtiden kommer att bo halvtid hos oss (funderar alltså på lite alternativ till anslagstavla).

image624

image625