- bada i betong...

Näe, det ska vi förstås inte göra. Men jag har lyckats att få fästmannen till att gå med på att vi ska ägna första maj till betongpyssel. Jag har nämligen mer eller mindre lyckade, mest misslyckade egna erfarenheter och tror nu att allt ska bli så bra, bara man är två. Om ni inte hör något mer om betongprojektet så fråga inte - förmodligen gick det åt skogen i sånt fall.

Hur som helst, lite inspiration:
Fantstiskt vackert bord från
Edition Compagnie.
Tove Admans fina ljusstake som jag typ alltid har velat ha men aldrig köpt.
Nordforms underbara markplattor, kaprifol.

177762-459177762-456image461

- amsterdam!

image454

Jippi! Nu har vi bestämt att vi ska resa till
Amsterdam i början av Juni. Hurra så roligt! Jag vill göra massor, men en sak som jag ska göra är att besöka Droog Designs showroom!

Bloggaren Bloesem har bott i Amsterdam och har flera bra tips. En annan bloggare, Flitiga Myran, gillar också hon Amsterdam och delar med sig av sina tips här men även i Cosas Magasin.

Sådär kära medresenärer och andra intresserade - här har ni lite lagom att läsa och inspireras av. 

Och har någon tips på något vi måste göra eller tips på bra, billigt hotell så tar vi med glädje mot dem! 

- kolonigarden

177762-453177762-451177762-450177762-449177762-452177762-448

Vill verkligen rekomendera ett besök på
Kolonigarden i Sickla (Stockholm/Nacka). Det är ett ställe med allt i ett; fik och restaurang med liten inredningsbutik och växthus. Maten är ekologisk och miljön harmonisk och charmig. Vill göra mera!

- men än smart trappa

image447

Verkligen smart. Det här borde vara standard i inbyggda trappor tycker jag.

Via
Desire to inspire

- krokObox

image446

Sisådär - kära besökare, efter månader av tänk, materialtest och webbsidesbygg är det ÄNTLIGEN, här och nu, PREMIÄR för 
krokOboxarna! Hurra! Hurraaaaaa!

KrokOboxen är en vitmålad låda i trä med dubbelkrok fastsatt under. Själva lådan är på insidan klädd med vadmal och på framsidan väljer DU själv motiv. Du kan tex välja ansikten för hela familjen - det vill säga du väljer ansikte efter frisyr, bestämmer sen hårfärg  och övriga attribut som tex glasögon.

Om man inte vill ha en illustration med ansikte på sin krokObox går det bra att välja namn i olika typsnitt, eller motiv i filt istället. Nya motiv inom alla kategorier kommer att dyka upp så småningom när tid och inspiration finns.

KrokObox kommer att vara en rolig bisyssla till allt annat jag håller på med i mitt företag. Om du undrar över något maila mig gärna på [email protected]!

Och för att fira premiären bjuder jag på portot på de tre första beställningarna! (inom Sverige)





Tack till bloggkompisar som agerade testpanel: art[e]fact & kix kollOch tack alla andra tåliga människor som har lyssnat på min idé. 

 

- efterlysning: var köpa?

image445

Jag söker dessa kaffemuggar, 33  cl. Har googlat men inte hittat. Jag tycker de här fulsnygga på något sätt och skulle helt klart kunna tänka mig ett gäng hemma. (bild från ett grossistföretag)

Om någon vet så skulle jag bli superglad för ett tips!

- gör väggvasen själv!

Kommer ni ihåg väggvasen i ram som jag bloggade om tidigare? Den som kostar 75 dollar?

177762-356

Jag har gjort en egen variant, som kostade vad ramen kostar, i mitt fall 79 kronor. Jag köpte Ribba från Ikea i storlek 23x23. Jag hade tänkt mig en bredare ram men det fanns inte just där och då och fördelen med den här var djupet.

Jag gjorde helt enkelt så att jag tog en liten tetra och klippte sönder, tejpade in den i silvertejp för att få den lite stadigare. Limmade fast den på baksidan, inne i ramen, där den precis fick plats. Hepp - färdig!

177762-449

Tror nog att man ska vara lite försiktig med växter som ska stå i vatten dock, vet inte hur länge kartongen håller. Fast ibland kan man nog kosta på sig lite snittblommor, men till vardags ska jag försöka göra något snyggt arrangemang av något torkat. Återkommer med snyggare bild när den har hamnat på väggen.

177762-450

- stickkontakt

För en tid sen bloggade jag om Knitta Please i Houston och efterlyste samtidigt stickgrafitti i Stockholm. Och i helgen fick jag mitt första tips! (näe inte första egentligen för det första hann jag aldrig fotografera innan det var bortplockat).

Dessa fina hittade min spanare på Katarina Bangata. Kika gärna in på skaparnas charmiga blogg - Stickkontakt.

177762-440177762-443177762-442177762-441

- spara solen i en burk

Bara tanken på att spara solen till en regnig dag gör att man blir lite köpsugen! Skönt ljus och en väldigt bra idé till lilla torpet utan el om inte annat. Och ganska ekologisk måste man väl säga. Finns att köpa bland annat här.

177762-448177762-447

- bokföringssuck

image436image437

Huua. Nu finns det ingen återvändo. Bokföringen vill bli gjord. Och även så deklarationen... Tristaste.
Hej på en stund - ny dyker jag ner i träsket!

(de fina arbetsredskapen ovan kommer från
Excel.)

- ännu mera hemma hos

Ni verkar gilla hemma hos.  :) Jag har hittat en blogg som har en hel del sånt men även annat snyggt. Kolla tex in den här sidan hos Desire to Inspire

image434image435

- socker-mjölk-set

image433
Så finurligt! Från
Rare Device.


- fiffiga bokhyllor

177762-430177762-429

Den här stol-bokhyllan är så galet knasig men samtidigt fiffig.
Nils Holger Moormann heter designern som även står bakom bokhyllan Insert Coin som man kan bygga lite som man vill. Smart kille!  

177762-431  

- skärmar till vinglasen

image426image428

Jag tycker att de här lampskärmarna är väldigt snygga i sin enkelhet. De heter Gorgeous Helen och finns att köpa hos
Charles & Marie och kostar $20 för tre.

- grafiskt finurligt

177762-423image424


Jag gillar det här grafiska finurliga! Måste dock erkänna att jag tycker att klockan är ganska ful - men idén är tummen upp.

Text kommer här (hinner inte översätta just nu): Clock by Jean Pierre Vitrac, part of his 1973 Imbroglio range of calendars, where the graphic language of abstracted numbers reveals the selected date when circled by the magnetic cursor.

Vitrac continues the philosophy with his design for
Imbroglio clock. The clear rotating disc provides an ever-changing graphic, whilst the time can be measured by a subtle cursor at the perimeter. On every hour, the jumbled pattern reveals the time with alignment of the appropriate numeric character.

- bokhyllebok att göra själv

image421

Här finns intruktioner på hur man gör en variant av bokhylleboken som jag har bloggat om tidigare...

(låt mig få veta om du gör ett försök!)

- fler hemma hos

Om man gillar att glutta in hemma hos andra så pågår det just nu en tävling hos Apartment Therapy "smallest, coolest apartment contest". Kika och rösta vet ja!

image417

- ryggstöd på stranden

Det är väl inte mycket mer än ett ryggstöd som behövs egentligen för att sitta skönt på stranden. $30 ($50 för två) hos Design Within Reach som har free shipping. 

image416

- hemma hos

Oj! Sånt här gillar man ju! Jag hittade en site som kallar sig för Normal Room - där människor har lagt upp bilder på sina hem. Jag hamnade hemma hos simonium som är en kille på 28 år, han arbetar som lärare och bor i Massachusetts - och alldeles uppenbart gillar han starka färger på väggar men även här och där i taket.

177762-415177762-410
177762-414177762-413
177762-408177762-407


- en portabel sittplats

image406

Jaha, men den var väl otroligt smart! Om den inte är så tung, vilket jag antar att den inte är, skulle den passa gamla farmor perfekt! Eller tänk när man är på sån där storstadsweekend och verkligen, verkligen skulle behöva vila fötterna.
Steven Haulenbeek noterade en dag att var han än stod och väntade så fanns det en skylt med pinne brevid. Och vips så hade han uppfinnit sin portabla sittplats!

- en vovve för skrivbordet

Den här argentinska vovven var ju faktiskt rätt söt. Hon är gjord av läder och bara av bitar som annars skulle ha slängts. Finns i begränsad upplaga hos Unica Home.image405

- skynda att shoppa

image404

Den här lilla söta miniträdgården hittade jag hos en annorlunda webbutik som bara säljer sina prylar i 30 dagar - sen har de nya grejor. Kul idé och bra för "små" designers.
delight.com

- blomhylla

image403

Sicken knasig hylla! Onekligen annorlunda.
Dominic Wilcox är sannerligen kreativ.

- för den alternativa vasen

image402

Men se vad smart! Och så enkel att göra! Gjord av elsladd. På det här viset kan ju vad som helst funka som vas. Hittade den på en sida för
ny design från Israel.

- kombostol

Återigen - gillar när gamla klassika möbler kombineras med någon annan bra funktion. Denna stol kommer också från bkm. Kolla gärna in deras hemsa, det finns annat klurigt där.

177762-400177762-401

- smartaste kokbokshyllan ever!

image396

Bilden talar för sig själv. Från
bkm, ett designgäng som finns i Wien.

- lysande idé

image394image395

Lampskärmar av gamla vinyl-singel-fodral! Lysande! Roligt och snyggt. Så nu är det bara till fundera ut var sjutton man har gjort av de däringa gamla singlarna - för man kan ju faktiskt göra själv... Om man inte vill det finns det massor av dem
här för £15.95!

- charmig cocoklocka

image393

Jag bara måste pryda min blogg men den här charmiga cocoklockan! Finns hos 
Anthropologie, den fantastiskt trevliga webbshopen som tyvärr inte leverar till Europa.

- molnsäng

image392

En sån här "lådsäng" har jag då rakt aldrig sett förrut. Kanske inte jättesnygg, men idén funkar.
Courtney Scott har hittat på sängen som är inspirerad av Ming Dynastin. Molnen är fotade digitalt i Patagonia som hon sen har pixlat till i datorn.

- annorlunda skohylla

177762-391177762-390

Undrar bara lite hur väggen bakom ser ut efter ett tag? Roliga och inspirerande i alla fall! Designern heter
Charlotte Tangye.

- ikväll...

... kan jag visst inte göra mina tänkta inlägg. Seeeeeegt. Man kan ju bara hålla tummarna att bloggens flytt till annan server ska göra livet mycket roligare. Tjing och hej!

Tillägg: äsch - inget verkar funka för mig här idag. Ser att andra är igång... Grr. Jaja, jag får väl jobba lite då istället..

- hejdå, gamla fula balkonglådor

image386

Jag tänkte just när jag såg en gammal vanlig balkonglåda i plast att det borde verkligen finns miljoner med andra roligare lösningar.
Här är hursomhelst en.

- en krage för hämtkaffet

Fantastiskt! The Cup Couture låter fingrarna hålla i en hämtlatte utan att det blir obekvämt varmt. Och kanske håller sig latten varmare längre? 

image380image381image382
image383image384image385

- småfolket på gatan

Little People - a tiny street art project. Småfolket är handmålade, ca 5 mm höga och befinner sig någonstans i London. Tufft!

image378
image379

(nu blev jag sådär sugen på göra själv igen...)

- pengapyssel

Sådärja. Nu har jag levererat mina illustrationer och hittat ett tips på hur jag kan göra med alla pengarna jag får för jobbet. Hmm... men kanske inte ändå - för det här är väl olagligt? Men kolla vad imponerande vackra saker man kan göra med pengar! Justine Smith heter flickan som göra dessa blommor.

177762-375177762-376
177762-377

- boklampa

image372

Men vilken knasig lampa! En uppfällbar lampa i papper som man kan stoppa in i bokhyllan när man inte behöver den. "Book of lights" finns hos
Unica Home.


- trött och frusen

Kakelugnen ryker in och jag fryser av trötthet så att jag skakar. Planen var att jag skulle sitta uppe halva natten och jobba med två halvsidesillustrationer till en tidning med deadline imorgon lunch. Suck. Det går inte. Sova nu. Jobba... sen...

Att krypa ner mellan råfuktiga lakan är inte vad man längtar efter just nu - men det finns en räddning. Första gången jag sov med en varmvattensflaska var på en semester i Skottland för längesen. Jag tyckte mest att den var bökig, alldeles för varm och i vägen. Nu är den min räddning. Och jag har två.

image370


Dessa varmvattenflaskor ser lika ut oavsett var man köper dem, enligt min erfarenhet. Men billigast är de nog på
Clas Ohlson - för 29 billiga kronor.


- hitta gaffeln

image369

Ytterligare ett sätt att använda stickers. Kul, smart och lite snyggt. Bra om man får hjälp i köket. Hittade hos
Yneko.

- mer gotland

177762-367177762-365
177762-364 177762-366

Här är lite mer keramik av en annan av favoritkeramikerna, 
Anki Wolter. Jag måste dock erkänna att jag inte äger något av verken Wolter eller Fide Fajans - jag har inte riktigt hittat den där formen tillsammans med mönster som är äkta kärlek. 

- fide fajans

177762-363177762-361
177762-362177762-360

Här på ön, Gotland, finns det ju - som säkert alla redan vet -  massor med keramiker. En av de mest kända är nog
Fide Fajans. Att hälsa på i butiken/ateljén är en väldigt inspirerande sysselsättning, där även Bed & Breakast bedrivs. Mycket trevligt!

- väggvas i ram

image359

Återigen ett lysande exempel på hur två ting kan bli något nytt och snyggt. Jag skulle VERKLIGEN kunna tänka mig en sån här vit. Mycket vackert tycker jag. Dessa finns hos
Illico Design och heter Mur Mur. Kostar dock lite för dyrt för mig, $75.

177762-356

- snygga grejor

Inspirerande grejor från Ododesign.

image352 image353
image355image354

- grafiskt snygga lakan

Jag tror faktiskt att jag skulle kunna sova gott i Hedvig Blom som Nina Jobs har designat. Nyhet på Ikea - 449 kr för detta set.

image351

- filtade krukor...

image350

... och filtade blommor kommer från
Hut Up som har helt galet mycket snyggt i filt (tovat). Vill egentligen lägga in massor här men hinner inte just nu. Återkommer. Butik finns in Berlin om man vill köpa.

- kloka galgar

image349

Jag gillar verkligen de här galgarna som borde spara utrymme, och visst är de enkla att göra själv! Dessa fina har dock
Henrik Drecker gjort. Kolla gärna runt på hans site, det finns en hel del annat fiffigt där. 

- flipklocka

Fastän dessa klockar inte riktigt är vad man skulle kunna tro var min stil skulle jag ändå vilja ha en flipklocka någon gång. Hmm, vit eller rosa?
image348
image347.

- pluggbox

image346
En sån här fiffig sålåda köpte jag på mässan. Nu har jag iof inte så stor erfarenhet av just sålådor men jag tyckte den här verkade bra både till storlek och funktion.
Läs mer här.

- smarta dörrhandtag

image345

De här otroligt smarta dörrhandtagen finns lite överallt på Stockholms krogar nuförtiden. De har alltså en lampa inbyggd i handtaget som lyser grönt när det är ledigt och rött när det är upptaget. Och extra kul är att det är en svensk uppfinning. Jag vet iallafall åtminstone tre toaletter i min närmsta bekantskapskrets som inte har något lås... 
Här kan du köpa handtagen.

- en bakform med många kanter

Ett litet underverk för dem (och mig) som gillar kanter! Med den här bakformen blir det nämligen många!

image336

image337