- filmjölkslimpa
Att min bloggnärvaro lyser med sin frånvaro beror främst på två skäl: dels att lilla virkningsdjävulen har parkerat sig på min axel, nu har jag tre små projekt på gång. Och dels på att fästmannen och jag har påbörjat en kokbok som hobbyprojekt. Syftet är att ha något att kika i när både ekonomin och inspirationen tryter samtidigt.
Så här och nu vill jag stolt presentera mitt otroligt lyckade, egenkomponerande, matbröd (jo, jag är mallig). Ledorden var: enkel (ingen knådning, ingen jäsning) och billig (få och inte så ovanliga ingredienser).
1 liter filmjölk
14 dl rågsikt
2 dl havregryn
1 dl sirap
1 lagom stor, riven, morot
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
Rör ihop de torra ingredienserna först, häll i resten och veva runt allt det kladdiga. Pytsa sen över degen i två oljade formar och skjuts in i ugnen på 175 grader i cirka 70 minuter. Gott!
Vi gjorde en morotstzatziki till: Turkisk yoghurt och några rivna morötter, vitlök, salt, peppar och lime/citron. Rör ihop allt - färdigt!
Mums!
Va? Komponerar du egna recept. Här har du en som är livrädd att gå utanför vad som anges i recepten. Jag är djupt imponerad. Gott ser det ut också. Jag måste prova ditt recept och det är fort. Kram